Dag 27

Dag 27

Regenachtig later droog, 20C

De reisdag vandaag. We vliegen pas om 18.00 maar in de praktijk heb je niks aan zo’n dag. Je bent toch gewoon bezig met de reis. We slapen wel uit en ruimen dan de laatste dingen in. De spullen uit de koelkast gaan in de koelbox die in de koffer gaat. Deze electricische koelbox hebben we een paar jaar geleden gekocht en reist met ons heen en weer. Hartstikke handig, zeker omdat onze medicijnen koel moeten blijven. Die medicijnen gaan trouwens gewoon mee in de handbagage in een koeltasje met koelelementen, verrassend genoeg levert dat nooit problemen op bij de controle op het vliegveld. We laden de hele boel in de auto en rijden naar de Dennys in Bremerton voor een goed ontbijt. Daarna gaan we op weg naar het vliegveld. Daarbij kiezen we op een gegeven moment een binnendoor route waarmee we door Tacoma rijden. Leuker dan de snelweg en bovendien staat daar file. Uiteindelijk zijn we een uur vroeger dan gepland op het vliegveld waar we naar de autoverhuur rijden. We hebben vanochtend een mail van Hertz gehad of we  een nieuwe service willen gebruiken waarbij je de auto inlevert en dan met die auto naar het vliegveld wordt gebracht. Dat scheelt het gedoe van de koffers er uit moeten halen, naar een bus, in een bus en uit een bus moeten slepen. Dat willen we dus wel. Het werkt inderdaad hartstikke makkelijk.

Op het vliegveld kunnen we snel bij een kiosk inchecken en de bagage droppen. Dan lopen we nog even door een winkel voor we ons bij de rolstoelbalie melden. Na een paar minuten wachten kan ik in een rolstoel gaan zitten en gaan we op pad. We zijn zo door de controle heen via de VIP rij en komen zo vlot aan bij de gate. Zo zitten we veels te vroeg al klaar. Das wat balen maar ja. Ti’s niet anders.

Keurig op tijd vertrekt ons vliegtuig. We hebben redelijk mazzel. We hebben voor de terugvlucht een comfort stoel genomen met extra beenruimte. We zitten in een rij met vier stoelen en vlak voor vertrek wordt de mijnheer uit onze rij opgehaald, blijkbaar wordt hij geüpgrade naar business (eigenlijke raar, wij hadden gebeld en aan de balie gevraagd over zo’n upgrade tegen betaling maar dat kon niet maar de buurman dus wel). Voordeel is  wel dat we nu vier stoelen hebben. Ik kan dan ook een paar uur slapen. Jan heeft het slechter, zijn achterbuurman zit regelmatig tegen de stoel te stoten en de buren aan de andere kant van het gangpad gaan regelmatig op stap waarbij ze Jan ook steeds aantikken.  Hij komt dus niet met een fris en fruitig humeur aan op Schiphol.

Op Schiphol worden we keurig opgehaald bij de gate en naar de wachtruimte gebracht. Jan gaat  op jacht naar eten en komt terug met poffertjes. Lekker! We hebben helaas best een lange overstap dus het duurt allemaal lang voor we naar de vertrekgate gebracht worden waar we weer een tijdje wachten. Dan word ik weer via een alternatieve route naar het vliegtuig gebracht voor de korte hop naar Brussel. Daar verloopt alles ook weer soepel en worden we keurig naar de bagagebanden gebracht waar onze bagage net ronddraait. We mikken de boel op een karretje en gaan op zoek naar een taxi. Het hotelbusje rijdt ook maar we hebben geen zin in wachten en kiezen ff voor het gemak. We hebben gelijk een taxi en stappen dus 10 minuten later het hotel binnen waar de auto staat. Na een plaspauze laden we onze eigen auto in en zetten koers naar Frankrijk. Na een kleine drie uur (korte benzinepauze) rijden we daar het terrein op waar een super blije Huff ons bespringt. Hannah en mijn ouders zijn ook blij ons te zien trouwens.

De vakantie zit er op helaas. We hebben het heel erg naar ons zin gehad en zijn helemaal tot rust gekomen na de hectische maanden door de verkiezingen en de verhuizingen. De temperatuur was hartstikke lekker, we hebben eigenlijk nooit echt slecht weer gehad. Verder hebben we 5000 mijl gereden en een hoop nieuwe dingen gezien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.