Dag 25

Dag 25

Zonnig, miezerig en zonnig, 19-21C

We gaan vandaag op weg naar ons laatste hotel in Silverdale, het dorp waar we de reis ook begonnen. Wel een ander hotel, hemelsbreed 100 meter van het eerste hotel :). Niet dat er iets mis was met het eerste hotel maar dees was net wat goedkoper en zeker zo luxe. 

Ontbijt eten we bij Panera, al een tijdje niet gezien dus nu profiteren we er gelijk van. Na het ontbijt gaan we rijden maar maken eerst een stop bij de platenzaak waar Jan een paar mooie platen vindt. Daarna rijden we langs het capitol waar we nu eenvoudig kunnen komen zodat ik wat foto’s kan maken. Dan gaan we echt op weg. De stad uit en naar de kust. Het is weer een leuke route. 

Eenmaal bij de kust is het weer wat kouder en zelfs miezerig.  Puh, oh ja daarom waren we bij de kust weggegaan :). Enfin, we zetten koers naar het noorden. Genietend van het uitzicht (toch bijzonder links de zee en rechts groene bergen met aan de top mist) rijden we rustig verder. 

Na een tijdje komen we door Tillamook een dorpje waar blijkbaar een grote kaasfabriek zit. Ik heb de borden al kilometers eerder zien staan waarop ze aankondigen dat je een tour kan doen. Nou hebben we daar niet perse zin in maar ti’s vast leuk om als onderbreking even binnen te lopen. We zwaaien dus de weg af bij de kaasfabriek maar zien gelijke at het megadruk is. Jemig de pemig wat een ongelofelijke hoop mensen loopt hier rond. We parkeren nog wel even  de auto en lopen naar binnen maar daar kan je zowat over de hoofden lopen. Er staat een enorme rij om een ijsje te kopen en dan bedoel ik oom echt enorm d’r stond minstens 200 man in die rij als het niet meer was. Uuuuh. Ok wij hoeven geen ijsje :). We lopen door de souvenirwinkel maar vinden er niet echt iets leuks. Dan ff naar de kaaswinkel waar ook al een rij staat om kaas te proeven en een flinke rij om er wat te kopen. Juist. Weet je. Wij zijn er weer vandoor. We komen wel eens terug als we veel tijd hebben. Of zo :). Toch was het een geestige stop om die enorme drukte eens te zien. 

Wij rijden dus weer verder langs de mooie kust van Oregon en dan via een schitterende brug naar Washington. daar rijden we nig een klein stukje langs de kust voor we landinwaarts trekken. Overigens ook geen straf want ook hier is het prachtig. Zo trekken we verder richting Silverdale. Het is nog een beste rit vandaag (ook vanwege re gekozen omweg) maar dat is niet erg. We weten waar we uitkomen dus wat later aankomen is dan niet erg. In Silverdale gaan we eerst eten voor we naar het hotel gaan. We kiezen voor de Famous Dave, een barbecue restaurant waar we van alles lekkers bestellen. Hmm mjammie hoor, we hebben maar weinig BBQ op dus het mocht wel een keertje!

Na het eten checken we in bij het hotel en slepen de meeste bagage naar boven. Gelukkig is het een heerlijk ruime kamer waar we alles met gemak kunnen stallen en dan nog steeds rond kunnen lopen. En nu, lekker slapen!

mist over de bergen bij de kust
Druk bij de ijsco/kaasboer
bbq, dr was wat misgegaan bij de bestelling waardoor we opeens wel heel veel eten hadden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.