Dag 24

Dag 24

Zonnig, 28C

We slapen een beetje uit voor we onze spullen verzamelen en het hotel verlaten. Eerst maar eens ontbijten. We gaan naar de Elmers vlak bij het hotel, die keten was onze de vorige keer goed bevallen. Het is er megadruk maar das logisch op een zondagochtend. Toch zitten we redelijk vlot aan tafel waar Jan de crêpes met aardbei besteld en ik een german pancake neem, das eigenlijk het zelfde als de Dutch baby die ik deze vakantie ook op heb. Een pannenkoek die is afgebakken in de oven en daardoor heel fluffy is. Ik neem de mijne met lingonberry (een soort blauwe bes) butter. Ik dacht aan applebutter wat appelmoes is. Hier bleek het letterlijk de bessen te zijn met stukjes koude boter er door. Uh ok. Apart. Wel aardig maar ik vond niet dat je de boter proefde of dat het iets toevoegde aan de smaak dus das niet voor herhaling vatbaar. 

Na het ontbijt gaan we op weg naar Salem, de hoofdstad van Oregon. Ti’s maar een paar uurtjes rijden dus we zijn er al om een uur of 13.00. Ik regel eerst even een hotel voor we de stad gaan verkennen. Ik wil graag de state capitol op de foto maar er blijkt een basketbaltiernooi in de straat er voor gespeeld te worden waardoor we niet goed bij doet gebouw kunnen komen. Hmm dan moet dat morgen maar. Dan gaan we op zoek naar een platenzaak maar die is dicht op een zondag. Ok nog eentje proberen maar die is ook al dicht.  Nah ja! ok dan gaan we een taartje eten bij een konditorei (ja zo heette het echt). Het is een leuke tent met heel veel keuze aan taarten. We kiesen een carrot cake en een champagne cake die allebei erg lekker zijn. Lekkere ijskoffie er bij en wij zijn tevreden. 

Na de koffiebreak rijden we naar ons hotel waar we de bagage op de kamer zetten en even relaxen. Maar na een half uurtje gaan we weer op pad. De Salem Keizer Volcanoes spelen vanmiddag om 16.00. Dat is een honkbalclub die een satellietclub is van de San Francisco Giants.  Dat is dus een team waar talentvolle spelers neergezet worden die onder contract staan bij de Gisnts maar die nog moeten rijpen en heeeeel misschien ooit in de Major League mogen gaan spelen. De Vokcanoes spelen zelfs alleen maar in een zomerserie dus volgens mij is dit het laatste restje aan spelers die ze hier stallen. Het niveau was dan ook niet erg hoog :). Dat terzijde. Wij rijden naar het stadion en kopen de beste nog beschikbare kaartjes, op de eerste rij achter home plate. Das nog eens andere koek dan in LA waar we ergens bovenin zaten :). Het stadion is voor de helft gevuld (max) dus er zal een een duizend a 1500 man gezeten hebben. De sfeer is gezellig maar wat aan de tamme kant. De wedstrijd is best aardig al gaat er heel wat mis op het veld. Maar met een lekker zonnetje en een flinke bak drinken vermaken wij ons prima. 

Na de wedstrijd lopen we terug naar de auto en binnen een vloek en een zucht rijden we richting Salem nadat hebben ze goed geregeld. We gaan op zoek naar een restaurant/brouwerij die we bij ons rondje van vanmiddag hebben gezien. Alleen weten we niet helemaal precies meer waar dat was. Wonder boven wonder vinden we het nog redelijk vlot ook nog. We mogen kiezen of we binnen of buiten willen eten, nou doe maar lekker buiten. Het is zalig weer. We zitten zelfs naast een klein stroompje. Hartstikke gezellig. We zijn wel de enige op het terras. Rare Amerikanen :). Jan neemt spareribs die heel lekker zijn terwijl ik zalm neem die op een plank van cederhout is klaargemaakt. Erg lekker. Met wilde en witte rijst er bij is het perfect. Als toetje neem ik het chocolade koekje met ijs waarbij Jan helpt het ijs op te eten :). 

We rijden nog even langs de Walmart voor wat kleine dingen voor we naar het hotel gaan. 

 

We zitten eerste rang
  
Rook uit de vulkaan na ren homerun van de thuisploeg
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.