Dag 23

Dag 23

Zonnig, 28C

Voor de mensen die zich afvroegen wat we in vredesnaam in Roseburg doen, we zijn hier voor de Douglas County Fair. Een fair zie je op veel plaatsen in de Usa en is een jaarlijks terugkerend festijn dat een combinatie is van een kermis, een huishoudbeurs, jaarmarkt etc. Zeker in de wat landelijkere gebieden een happening dus. 

We beginnen met een ontbijtje bij een tentje in downtown Roseburg, even een bodem leggen :). Het restaurantje heeft een leuke sfeer en het eten is er erg lekker. Ik heb een uitstekende blueberrypancake en Jan een corned beef hash. 

Daarna rijden we naar het kermisterrein. Althans, dat dacht ik maar het valt tegen. Ik kom er wel in de buurt maar we vinden de ingang niet. Hmmm. Ff zoeken en dan blijkt dat je via de snelweg moet en niet binnendoor kan. Aha. Snel zijn we dan bij het parkeerterrein waar we voor vijf dollar de auto neer kunnen zetten. Als we binnen zijn doen we even een verkennend rondje waarbij we al snel belanden bij de xtreme airdogs, een hondenwedstrijd waarbij de hondjes zo ver mogelijk het water in springen achter een speeltje aan. Erg grappig. Ze zijn nog met de oefenrondes en zo bezig, om 14.00 beginnen de finales dus na even gekeken te hebben gaan we eerst een rondje lopen. Via de markt met sjaaltjes, petten en andere zooi lopen we naar de stallen waar de plaatselijke jeugd hun vee kan showen. Ze kopen dan een kalfje (vaak mbv sponsoren en dan niet bedrijven maar familie, vrienden en bekenden, oh en vaak met een sponsor evenement zoals een barbecue, dat vonden wij dan weer geestig :)) dat ze groot brengen om hier tentoontestellen. Na de fair wordt het beestje dan verkocht en wordt een nieuwe gekocht voor de volgende fair. Dit is onderdeel van de 4H een jeugdclub die zich bezig houdt met dit soort dingen. 

Daarna lopen we door de expositiehal waar van alles en nog wat te zien is, tekeningen van kinderen, zelfgemaakte kleding en sieraden, quilts, taarten, geweckt eten, groente dat kunstig verwerkt is tot poppetje en ga zo maar door. Erg grappig om eens doorheen te lopen. Ondertussen hebben we dorst gekregen dus halen we grote bakken drinken en gaan weer naar de honden kijken. Ze beginnen langzamerhand met de finales. Dit gaat per categorie van de beginnelingen tot de pro’s. Bij de beginnelingen is het soms hilarisch, 1 hond rent enthousiast achter z’n bal aan tot hij bij de rand van het zwembad komt maar in plaats van te springen gaat hij in de ankers en stopt met piepende remmen op de rand. Hij begint op de kant heen en weer te springen en te blaffen al kijkend naar baasje en dan bal en dan weer baasje. Wat moet ie nou! Na een hoop aanmoedigingen springt ie er toch maar in. Een andere hond aarzelt ook enorm om dan alstie springt eerst een stuk verticaal om hoog te gaan. Erg grappig.  De pro’s zijn wild enthousiast en kennen geen aarzeling, ze vliegen over de loopplank en springen dan zo’n 8 meter voor ze het water raken. Het is een prachtig gezicht. Wij vermaken ons dan ook prima, we zitten de hele middag lekker in het gras te kijken. 

Na de hondjes gaan we weer een rondje lopen. Ik heb gezien dat er gebingod wordt, 1 dollar per lootje en de opbrengst is voor de plaatselijke highschool cheerleaders. Heerlijk kneuterig zit iedereen aan lange tafels met speciale bingostiften te spelen. Dat wil ik ook! Ik doe een paar rondjes mee maar win niets behalve dan dat ik dit van mijn Bucket list kan afstrepen :). 

We lopen verder en gaan even zitten luisteren bij een bandje (met gitaren en banjos) voor we wat te eten scoren. Daarmee gaan we bij weer een ander podium zitten waar inmiddels een hypnotist/komiek is begonnen. Hij heeft een aantal mensen uit het publiek onder hypnose gebracht en haalt wat geintjes met ze uit. Geestig ;). 

Na de show gaan we rustig op pad naar het grote podium want daar treedt vanavond de band Kansas op. Dat is de reden dat we hier zijn, Jan is groot liefhebber en toen we zagen dat ze tijdens onze reis in de buurt waren hebben we daar onze plannen op ingesteld. Het is een goede show waarbij we redelijk prima zitten op de derde rij van het gereserveerde vak. We hadden, blijkt nu, geen losse kaartjes hoeven kopen want iedereen op de fair mag komen kijken maar dan moet je een plekje op het grasveld of de grote tribunes daarachter zoeken. Wij zitten dus lekker vooraan ;). Enfin, het was een goede show dus zeker de moeite waard om het programma een beetje op af te stemmen. 

Na de show verlaten we de fair. Ondanks het late tijdstip gaan we nog wat eten want onze snack van vanmiddag is niet genoeg geweest. Maar, hey in Amerika is om 23.00 een restaurant binnensjouwen mogelijk. Althans, bij een tent zoals Dennys want die is vaak 24 uur per dag open. We nemen allebei een kipschotel waar we de nodige aanpassingen voor vragen. Maar das allemaal geen probleem. Het resultaat is erg lekker, we smikkelen. Dennys kan voor ons nu ook op het lijstje voor avondrestaurants komen. Na deze late maaltijd gaan we maar eens op hotel aan waar we nog ff aankeutelen voor we gaan slapen. 

 

Wat?! Er in springen? Ik dacht het niet!
  
Vliegende hond
  
Donatie ophaalhondje (ze zamelden geld in voor onderzoek naar kanker bij honden) die ff met Jan kwam buurten (oh, we missen Huff!)
  
Gefröbel met paprika
  
Kunstige aardappel
  
Beessie
  
quilts (dr zaten prachtige tussen)
  
Mooooooi fruit
  
black out bingo, het hele blaadje moest vol!
  
Kansas!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.