Dag 22

Dag 22

Zonnig 30C

Vandaag de dag waarvan je wist dat ie ging komen. Ik ben vannacht ziek geworden (migraine) en ben knap beroerd. Balen, het ging zo goed. En waarom nou niet gisteren toen we een rustdag hadden! Maar ja. Je doet er niks aan. Jan pakt onze spullen in terwijl ik lijk speel op bed. Daarna pakt hij de spullen in de auto en sleep ik me ook naar de auto. We gaan op pad naar Roseburg, daar heb ik voor vanavond en morgen een hotel geboekt (een paar dagen geleden al). Jan zet de auto op de snelweg en ik doezel naast hem verder. Begin van de middag zijn we al in Roseburg en gelukkig ben ik wat opgeknapt. Ik kan weet uit m’n ogen kijken en begin al praatjes te krijgen :). Onze kamer in het hotel is nog niet klaar dus gaan we eerst lunchen. Dat doen we bij een restaurant verderop in de straat. Het is aardig maar bij lange na niet het beste restaurant van de vakantie. Daarna doen we een rondje Roseburg en gaan even naar de bioscoop kijken. We zitten een beetje te dubben wat te doen. We hadden eigenlijk het plan om naar Eugene te rijden (uurtje rijden) om naar een honkbalwedstrijd te gaan maar nu ik zo gammel ben zien we daar toch maar van af. In de film hebben we ook niet echt zin (d’r draait ook niet echt iets heel interessants meer). Uiteindelijk rijden we een ronde door de omgeving van Roseburg (mooi!) en gaan dan naar het hotel waar ik lekker in bed kruip en nog wat verder uitziek terwijl Jan naar Fox kijkt met de zoveelste expert die het debat aan het duiden is. Politiek dier Jan is helemaal in z’n nopjes. 

’s Avonds gaan we weer op zoek naar wat te eten. Zo ver in de vakantie is het soms lastig te bedenken wat we willen eten en na een beetje zoeken komen we uit bij een Mexicaan waar ik goede reviews van heb gelezen. Op de kaart valt ons op dat bij de kip mole een afbeelding van een pinda staat. Aha. Dat geeft vertrouwen. Deze mensen snappen het wel! Wij kiezen allebei voor de kip in een tomatillo saus. Das een soort van groene tomaat met een hele frisse zurige smaak. De porties zijn hier niet bepaald kinderachtig want er ligt ook een klap rijst bij en bij Jan een flinke lepel bonen. Maar als je je concentreert op de kip met groente dan kom je een heel end. En het is me een partij lekker! Zodan. 

Op de weg naar het hotel halen we weer eens een koffie bij de Nederlandse broertjes en zo is deze een beetje een prudtdag toch nog goed geëindigd.  

   
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.