Dag 19

Dag 19

Zonnig, 30+C

Ha heerlijke warmte. We zijn d’r weer. En in Redding dus. Wat gaan we vandaag doen? We gaan eerst eren bij Lumberjacks. Daar kan je ontbijten met een bonnetje van het hotel, of je kiest iets van een lijstje of je krijgt korting op je keuze van de gewone kaart. En Lukberjacks is grappig. Helemaal rond het thema van houthakkers met houten banken en tafels etc en natuurlijk op de tv een lumberjack competitie. Erg geinig. En ook prima ontbijt. 

Dan gaan we rijden. We stoppen nog even bij een Petco (een dierenspeciaalzaak van Amerikaans formaat) om daar rond te kijken en zoeken dan de weg naar Klamath Falls.   Uhm komt de gebroken plaat weer maar ook deze rit is weer prachtig, door bergen maar met weidse uitzichten. Langs landbouw (dah vinnik mooi ja) en een grote rivier. Kortom genieten. In de loop van de middag komen we aan bij Lava Beds National monument. Heel eerlijk gezegd weet ik niet precies wat het is maar het lag een soort van op de route dus we gaan er gewoon heen. Als ik me bij het bezoekerscentrum meld kom ik er achter dat het gaat om verschillende grotten die zijn ontstaan bij vulkaanuitbarstingen eeuwen uh nog langer geleden. Bij het bezoekerscentrum kun je zakkammen lenen om mee te nemen de grotten in. Een ranger wijst me enkele grotten die voor minder valide mensen ook te doen moeten zijn. Ik begin bij de grot vlakbij. daar gaat een mooie trap naar beneden en het is een redelijke vlak looppas. Gaat goed dus. Ti’s wel bijzonder zo opeens onder de grond te zitten en de formaties die door de lava zijn ontstaan te zien. Temperatuurverschil is ook groot, ti’s frisjes beneden :). Ik loop een stuk de grot in tot het zo laag wordt dat ik er gebukt door moet. Dah lijkt me geen strakke actie, ga ik gegarandeerd op m’n snufferd als ik dat doe dus loop ik terug naar de ingang eb van daar naar de auto. Dan rijden we verder naar grot 2 die te doen moet zijn. Bij de ingang blijktt dat er nogal wat klauterwerk aan vast zit om er in te komen en dat zonder echt goede vasthou punten. Ships, dat lukt me met mijn belabberde evenwichtsgevoel en op onverwachte momenten doorklappend been niet. We moeten dus door naar grot drie. Die gaat ook flik de diepte in maar nu wel met vasthoupunten dus gaan we op pad. So das diep en stijl. Ik raak tot de bodem en loop een heel klein stuk verder maar moet dan toch terugkeren ik moet ook weer naar boven he. Dit is nou zon keer dat ik tegen m’n beperkingen aanloop en das flink balen. Maar goed, ti’s zoals het is en ik kan nog zat wel denk ik dan maar. We besluiten, ook gezien het tijdstip, dat we het park weer gaan verlaten. Ik vind het wel een bijzondere plek, ook bovengronds dus ben blij dat we geweest zijn. 

We rijden nu naar Klamath Falls waar ik voor vanochtend een hotel heb geboekt. Dat vinden we vlot en na ons geïnstalleerd te hebben gaan we naar een Mexicaan voor het diner. Ik bestel chicken mole, das een typisch Mexicaanse saus die ik eens wil proberen. Ik vraag nog of er noten inzitten omdat ik allergisch ben maar dat is niet zo. Als ik het krijg en een hapje neem gaat m’n mond onmiddellijk enorm jeuken.  Uh das niet goed! Ik vraag het meiske of ze zeker weet dat er geen noten inzitten en ja dat weet ze zeker. Nou ga het dan nog maar eens navragen bij de kok want ik vertrouw het voor geen meter. Even later komt ze terug, d’r zit pinda in de kruidenmix die op de kip gebruikt is. Juist. En bedankt. De kip wordt afgevoerd en ik krijg een menu om wat anders uit te zoeken maar ik ben wel klaar met eten voor nu. En al helemaal hier. Ondertussen zit Jan overigens wel te smikkelen van zijn maaltijd. Dus koken kunnen ze wel :). 

Ik ben wel wat teleurgesteld in de reactie van de serveerster, ze begrijpt niet dat dit echt een stomme fout van ze is en ik mazzel heb dat ik (onbewust) voorproef en niet gelijk door eet want daardoor kom ik nu goed weg. Ik voel het wel (jeukende mond en keel, iets dichtgeslibde keel en pijn in m’n rug) maar m’n bloeddruk lijkt stabiel. Enfin, zodra Jan z’n eten op heeft betalen we voor zijn eten en gaan er vandoor. Ff naar hethotel zodat ik antihistamine kan nemen (jaja stom, dat en m’n epipen moet ik standaard bij me hebben) en dan door naar de Walmart. Ik heb het gevoel dat ik even aan de gang moet blijven. Bij de walmart koopt ik ook wat sla want ik zal straks toch iets moeten eten en op de terugweg rijden we nog even langs de Nederlandse broertjes voor een shake en een kouwe koffie.  

 

Lumberjack
  
Mooi!
    
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.