Dag 17

Dag 17

19C

We zijn door de wekker heen geslapen dus komen wat later op gang dan bedacht. We besluiten dan ook om geen tour meer door de stad te maken maar rijden via het Presidio (wijk in een park langs de baai, van oudsher iets militairs) de stad uit. In het Presidio is een of ander evenement gaande, zo te zien iets met heel veel eettentjes. Maar op de nuchtere maag zien we dat niet zitten dus rijden we door. We rijden de Golden Gate brug over (geen tol als je de stad uitgaat) en nemen de afslag naar Sausalito want dat dorp wil ik graag eens zien. Het ligt  aan de overkant van SF en je kan er ook de ferrie naar de stad nemen. Ik heb wel eens overwogen om een hotel hier te nemen als uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad. Nu we hier zo rondrijden ga ik die optie helemaal onthouden want ti’s een leuk plaatsje. Wij parkeren de auto vlakbij de opstapplaats voor de ferrie en lopen een rondje door het dorp voor we bij een tent naar binnenlopen om wat te ontbijten.  Jan kiest voor de corned beef hash, heeft hij vaker op de kaart zien staan maar nog niet geprobeerd. Het blijkt heel erg lekker te zijn!  Ik neem een omelet van eiwitten (das gezonder dan een gewone omelet want in eigeel zitten de slechte dingen) alleen denk ik dan als dit de gezonde optie is moet je ook wat zuiniger zijn met de kaas die je er in dondert 🙂 maar lekker was het zeker! Overigens, bij de ferrie ook een valet fietsparkeerplek. Huh, gaan ze je fiets wegzetten en weer voorrijden als je hem nodig hebt dan? Als ik even kijk hoe het gaat lijkt het meer op een gewone bewaakte fietsenstalling dus dat valt tegen :). 

Wij gaan verder langs de kust naar het noorden. Het is hier wat minder druk en het lijkt ook wat minder gecultiveerd dan het stuk tussen LA en SF. Het is in ieder geval echt prachtig. 

We rijden redelijk op ons gemak door met hier en daar een fotomomentje tot we in Fort Bragg aankomen. We zijn ook al eens eerder hier geweest en bewaren er goede herinneringen aan. We checken in bij ons hotel en gaan na wat gerelaxed te hebben op pad voor het eten. Dat aan we doen bij de Northwest Brewing Company, een lokale bierbrouwer. Het is er druk maar als we in het bar gedeelte willen zitten kunnen we gelijk aan tafel. Hetmenu is hetzelfde als in het restaurant gedeelte dus waarom niet. Jan bestelt een sampler met vier van hun Belgisch georiënteerde biertjes. Ze smaken alle vier erg lekker. Daarbij bestelt hij een kip met een heerlijke curryachtige saus. Ik ga voor een pizza met gepofte knoflook, verse tomaten, rucola en een verse kaas. Echt een geweldig lekkere pizza. We eten onze vingers d’r bij op (Jan helpt me nog even mee). Als toetje nemen we samen een chocolate lava cake met een bolletje ijs waar 1 van hun bieren in is verwerkt. Ook al verschrikkelijk lekker. We lopen nog even door hun giftshop en gaan dan op hotel aan. 

 

valet parkeren voor fietsen
  
uitzicht onderweg, zwaar tobben
  
biertje?
  
pizza met berg groen!
  
chocolate lava cake met kunstige aardbei
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.