Dag 15

Dag 15

Zonnig 25-31C

Gisterenavond heb ik met de nodige moeite een hotel gevonden dat er redelijk goed uit kwam in de reviews en betaalbaar was, het ligt daardoor niet echt aan de kust maar vooruit maar weer. Jan is het gedoe met hotels zoeken zat aan het worden (ik zit er veel te lang op te pielen) dat hij als hij ’s ochtends vroeg wakker wordt een hotel boekt in San Francisco en voor de dag er na in een dorp boven San Francisco. Mooi, das geregeld. We gaan op pad. Alleen zie ik dan dat het stadje waar ik vanavonds hotel heb geboekt heel onhandig ligt mbt onze route. Ships. Bij het ontbijt toch nog maar eens kijken. Natuurlijk zul je dan zien dat we moeite hebben iets te vinden voor het ontbijt. Uiteindelijk komen we terecht bij een bakery in een winkelcentrum met een terrasje voor de deur. Mooi. Daar bestellen we een breakfast burrito voor Jan en ik neem een donut met een maple glazuur en spek (klinkt maf maar was erg lekker). Ondertussen zeg ik het hotel van vanavond af en besluiten we maar te zien wat we doen vanavond. 

Na de lunch rijden we verder langs de prachtige kustroute. Geweldig die uitzichten op zee, de rotsen, de bergen en de bossen. Af en toe stoppen we om even te genieten van het uitzicht. 

Op een gegeven moment komen we in Pismo Beach, een toeristisch kuststadje. We herkennen het allebei en als we aan het eind van het stadje een bocht doorgaan roepen we allebei hey verrek hier was dat leuke hotel met vlakbij dat lekkere restaurant. We besluiten om eens te kijken of we hier kunnen overnachten. Bij het eerste hotel blijken ze uitverkocht dus gaan we het proberen bij het hotel van een paar jaar geleden want dat was wel prijzig maar ook heel mooi. Ze blijken  een kamer te hebben maar wel tegen de hoofdprijs, nog duurder dan de vorige keer. Oeff das slikken. We besluiten het toch maar te doen vanwege de goede herinneringen. Achteraf blijkt het een foute keuze. De kamer is wel heel mooi maar ligt vlak langs een drukke weg, de wifi is bagger, de bubbels van de hot tub doen het niet en het ontbijt is karig. Voor een hotel met een normale prijs was dat ok geweest maar nou we zowat een jaarsalaris neertellen voor een kamer hadden we meer verwacht. ’s Avonds gaan we naar het lekkere restaurant maar ti’s een populaire tent. Ruim drie kwartier wachttijd. Jan is een beetje klaar met de kouwe kak die ook deze tent (net zoals het hotel) uitstraalt en gaat net zo lief elders eten. Ok prima, ik laat onze naam weer van de lijst halen en we rijden naar de pier van Pismo Beach. Daar omheen is het hartstikke druk (en gezellig) met bij de restaurants tijen wachtende mensen. Ai! Maar het valt mee, wij kiezen voor het Cool Cat café (met zo’n naam moeten wij er naar toe toch?) en na een kwartiertje wachten zitten we aan een tafel. Het is een burger en shake tent, compleet tegenovergesteld dus van dat andere restaurant :). Maar het is wel heel erg lekker, ik heb de Don Ho burger met ananas en hawaiiaanse saus en Jan heeft de grootste burger die op de kaart staat. Mjam! We nemen natuurlijk een shake na die we meenemen. Op naar het hotel om nog even te relaxen voor we gaan slapen. 

 

maple bacon donut (lekkerder dan het er uit ziet)
  
restjesopruimer
    
mijn burgertje
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.