Dag 14

Dag 14

Zonnig, 28C

Vanmorgen gaan we een rondrit door LA doen waarbij we de Hollywood walk of fame willen aandoen. Een beetje onvoorbereid gaan we op weg en ik rij in de richting van Hollywood. We gaan nog ontbijten en dan kijk ik wel precies hoe we moeten rijden. Alleen komen we nergens een ontbijttent tegen waar we zin in hebben dus dat precies kijken gaat niet door. De rondrit is er niet minder door, we rijden bijvoorbeeld door wat we denken het downtown/business district is en daarna rijden we lang over de Beverly drive waarbij we op een gegeven moment door de dure wijken komen. Interessant om zo de verschillen te zien. En dan hebben we de echt slechte wijken niet gehad. 

Hollywoodboulevard en de sterren vinden we niet maar we komen wel langs Rodeo Drive, dé winkelstraat als je goed in de slappe was zit :).  Natuurlijk rijden we er even doorheen om ons te vergapen aan de juweliers, modeontwerpers en dergelijke. 

Dan rijden we verder want we moeten om 2 uur in Simi Valley zijn. Het is nog ff zoeken hoe we d’r het makkelijkst heen kunnen rijden waarbij we ook nog in druk verkeer komen. Uiteindelijk rijden we de 1 noord, langs de kust, op die we een stukje nemen. Leuk want we gaan nog meer van deze weg die zon beetje van zuid naar noord langs de kust loopt. We slaan nu echter na een stuk weer af terug het binnenland in. Weer door heuvel/bergachtig gebied. Leuk, kronkelwegen. Kwart voor twee draai ik het parkeerterrein van de Reagan library op. Dit is het museum over Ronald Reagan. Elke gewezen president heeft zo’n library. Na die van Kennedy en Lincoln is dit de derde die ik bezoek. Ooit wil ik ze allemaal gedaan hebben. 

Eenmaal binnen haal ik onze kaartjes op en gaan we eerst op zoek naar wat te eten want dat hebben we nog niet echt gedaan. In het Ronald Reagan café halen we wat broodjes en eten die eerst ff op, met uitzicht op het podium van de president, je jent het wel. Dat blauwe ding met het wapen van de president er op. Dan trekken we door het museum. Het is leuk om te zien. Het is wel duidelijk dat ze hier Reagan de beste president ooit vonden zo wordt hij opgehemeld :). Ook de vrijwilligers die overal als suppoosten staan zijn helemaal into Reagan. Maar al met al is het mooi gedaan en geeft het een aardig overzicht van de jongere jaren en het presidentschap van Reagan. We horen hem ook regelmatig spreken en er zijn hier en daar interessante films te zien. We zien ook een replica van de oval office zoals het in zijn tijd was ingericht en in een grote glazen hal staat marine one (de presidentiële helicopter), airforce one (het vliegtuig) en zijn auto. je mag zelfs door het vliegtuig en de helicopter lopen. Gaaf hoor. 

Ik wil eigenlijk nog naar de (tijdelijke) tentoonstelling over football die in het museum te zien is maar Han is verstandig en streng, gaan we niet doen. Ik loop te zwalken of ik een fles whiskey op heb, teken dat ik aan (of eigenlijk over) mijn taks zit. Ik moet echt in de ruststand voor ik op m’n gezicht ga. Ik mag nog net even in de giftshop rondneuzen waar we wat voor de kerstboom kopen en dan gaan we. Op weg naar Santa Paula, een klein uur rijden. Ik heb daar een kamer geboekt in een klein hotelletje. 

We vinden het snel en het blijkt erg schattig te zijn. De kamer is klein maar leuk. Ook fijn is dat het een blok van het centrum is zodat we lopend naar een restaurant kunnen. We strijken neer op het terras van Rabalais, een restaurant met een Louisiaanse keuken. We kiezen allebei voor de jambalaya die pittig maar ook erg lekker is. Op de terugweg naar het hotel lopen we nog door een winkel van sinkel, maffe tent. Morgen gaan we de kust opzoeken en verder noord op de 1. 

   
    

oval office
  
airforce one
  
marine one
   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.