Dag 12

Dag 12

Zonnig, 33-38C

Ik haal een ontbijtje bij het hotel dat toevallig in de ruimte naast onze kamer klaar staat. Dat zie ik pas als ik buiten kom dus de geluiddichtheidvan de muren is dik in orde. Een mijnheer van het hotel zit gezellig z’n krantje te lezen en wat te beppen met andere gasten terwijl ik rondscharrel en mijn wafels rooster, wat yoghurt, sju en koffie pak. Een licht ontbijtje dus dat we op onze kamer opeten waarna we op pad gaan. Richting Los Angeles hebben we besloten, we zien wel waar we uitkomen. Ik heb een mooie route uitgezocht die ons over de 49 laat rijden. Dat blijkt een historische route te zijn vanuit geloof ik de goudkoorts dagen. We lunchen in Diamond Springs een klein dorpjeHet restaurant was vroeger ook een hotel maar doet nu alleen nog maar dienst als restaurant. Het is er best wel druk en met onze komst halen we de gemiddelde leeftijd aardig naar beneden. Het eten is eenvoudig maar lekker, brood met tonijnsalade voor mij en brood met gehakt voor Jan.

Na de lunch gaan we weer verder, door en over de bergen langs kleine dorpjes. Heel erg leuk, saai voor de lezer want veel valt er verder niet over te vertellen.  Gaandeweg de middag ga ik eens kijken wat we doen kwa overnachting. Fresno lijkt het handigst. Redelijk grote stad dus daar is vast iets te vinden. D’r zijn inderdaad zat hotels maar het blijkt stik druk in de stad te zijn. We zijn even op hey parkeerterrein bij een Carls junior gaan staat om een wifi signaal op te pikken en zien online dat veel hotels uitverkocht of heel duur zijn. We kiezen op basis van de reviews voor de Picadilly Inn en rijden er heen. Daar zou nog plaats moeten zijn. Ik boek nog ff niks, doe ik aan de balie wel. Als ik binnenkom staat er een rij mensen te wachten terwijl er aan de balie maar 1 mevrouw staat die ook nog tussendoor mensen die bellen in de wacht kiepert. Poeh. Ik ga rustig op mijn beurt zitten wachten maar slinger ondertussen ff snel internet aan (gelukkig wifi zonder wachtwoord) en boek online een kamer. Het gaat me niet overkomen dat ik eindelijk aan de beurt ben en ze dan vol zitten.  Daardoor moeten we uiteindelijk even wat langer wachten want mijn boeking is nog niet doorgekomen als ik eindelijk aan de beurt ben maar dat gebeurt gelukkig snel alsnog. De kamer is verder keurig dus wij zijn weer tevreden. We gaan redelijk snel weer op pad om te eten. Het wordt uiteindelijk  Applebees waar Jan aan de ribbetjes gaat terwijl ik kies voor biefstuk met groentes en granen. Ik bestel het medium rare maar krijg een doorbakken stuk vlees. Buh. Niet te eten, ik stuur het dus terug en krijg gelukkig daarna een mooi stukje vlees dat wel goed gebakken is. Het is een best lekkere combinatie en weer eens wat anders dan iets met patat of andere aardappelen. Ik neem daarna nog churros als toetje. Dat zijn een soort langwerpige oliebollen en worden geserveerd met warme chocoladesaus met daarbovenop gegrilde marshmallows. Zoooo ik ben een zoetekauw maar dis wel heel erg zoet, de churros zijn al rijkelijk bestrooid met kaneelsuiker dus hebben helemaal geen zoet sausje nodig :). Maar ti’s toch wel lekker. Na het eten gaan we weer op

het hotel aan waar we nog wat tv kijken voor we gaan slapen (leuk fox news kijken bv, een heerlijk rechtse zender die al volop bezig is over de presidentiële verkiezingen en in het bijzonder de heer Trump die zich kandidaat heeft gesteld. Je lacht je een kriek. We verheugen ons nu al op het republikeinse debat dat op 6 augustus door fox uitgezonden wordt, daar gaan we zeker voor zitten :))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.