Dag 11

Dag 11

Zonnig, 33C (alweer ja)

We beginnen met een ontbijtje op het terras van the Griddle. Ik neem de eggs benedict terwijl Jan weer de een of andere aardappelschotel neemt. Het smaakt weer prima. Gesterkt gaan we op pad. We vinden Winnemucca een heel charmant plaatsje, Nevada komt er bij mij wat beter voor te staan. 

We duiken weer de snelweg op richting Reno. Het is nog best een eind te gaan maar ondanks dat we aan het snelwegrijden zijn is het niet saai. De uitzichten blijven prachtig. We willen gewoon eens door Reno rijden om sfeer te proeven maar aan het begin van Reno zien we opeens een outlet mall liggen met op de borden de twee winkels waar wij heen willen aangekondigd. Het is bij zo’n outlet goedkoper dan in de gewone winkels van de merken dus dat is wel interessant. We nemen dus de afslag en rijden naar de winkels. Een uur of zo later lopen we ieder met een paar broeken naar buiten. Missie geslaagd. 

Dan rijden we op ons gemakje door Reno. Het ziet er relaxed uit, zeker in vergelijking met grote broer Las Vegas. Ook een stuk rustiger. Wij blijven niet in Reno, ik heb gisteren voor vandaag een hotel geboekt bij Lake Tahoe dus daar gaan we naar op weg. Maar dan komen we langs Carlson City, de hoofdstad van Nevada dus daar gaan we natuurlijk op zoek naar het capitool. Das nog even zoeken, normaal zie je hem al van verre liggen en ligt er een open vlakte voor. Hier zagen we de toren wel bij het binnenkomen van de stad maar het is ff zoeken want het gebouw ligt achter de bomen verscholen. Maar na enig rondrijden kan ik dan toch m’n foto maken. En ondertussen concluderen we dat dit ook een leuke stad lijkt maar wij gaan er niet lang meer van genieten want we rijden door naar Lake Tahoe. Ik word steeds blijer tijdens dat ritje, het meer droge en gele uiterlijk van Nevada maakt plaats voor het groen van dennenbomen. En weer later zien we ook het meer verschijnen. Prachtig! Lake Tahoe is een grappig dorp. Het ligt voor een deel in Nevada (met uiteraard casino’s) en in Californië met heul veul hotels. Wij slapen in Californië bij een klein motelletje in een straat achter de hoofdstraat. We hebben een klein maar fijn kamertje. Na de spullen neergelegd te hebben gaan we op oad voor het eten. Het dorp is op loopafstand vind ik dus we lopen er heen. Ahum, dat was dus een beetje overmoedig van me. Het is op zich misschien niet zo heel ver maar wel heuvel op en ik heb vanmiddag bij de winkels natuurlijk ook al rondgelopen dus na een paar honderd meter begin ik een beetje te zwalken. We besluiten dan ook om niet veel werk te maken van een restaurant zoeken maar ploffen neer op het eerste de beste terras wat we zien. Zo komen we terecht bij McP’s Pub. Lekker op het terras mensen kijken en prima eten (ik heb een salade met appel, blauwe kaas en gedroogde cranberry’s waar ik nog zoete aardappelfriet bij bestel terwijl Jan een soort stoofvlees heeft). Na ons diner ben ik genoeg uitgerust om weet een stukje verder te lopen. Volgens mij heb ik ergens gezien dat er een ijssalon in het winkel/restaurant gebied zit. Die blijkt er inderdaad te zitten maar de rij staat tot buiten. Uh nou zo’n zin in een ijsje hebben we nou ook weer niet. We lopen dus ietsjes verder baar de starbucks waar ik eens een warme koffie neem (ti’s hier best afgekoeld opeens). Jan neemt een koude frappucino, we gaan naast de midgetgolf op het terras zitten om onze drankjes op te drinken. Er valt hier zat te zien. Wat een ongelofelijke drukte! Na een poosje kan ik weer verder en lopen we via een souvenirwinkel (leuke kersdecoraties gescoord) naar ons hotel terug. 

 

Eggs benedict
  
Hondjes! Onze Huff (we missen dr) zou het geweldig vinden
  
giga ventilator bij de pub
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.