Dag 7

Dag 7

19C tot 33C, grauw-zonnig-regen

Weer goed geslapen. We staan op tijd op om de Tour de France te kijken en gaan daarna op pad. Een paar dorpjes verder stoppen we bij een koffiehuis (ze nemen in deze regio hun koffie serieus echt overal en nergens zie je koffiehuizen) waar we ijskoffie en een blueberry scone kopen als ontbijt dat we onderweg opeten. We rijden verder door kleine dorpen en langs riviertjes waar je her en der de stroomversnellingen in ziet. Je ziet af en toe rafters of een bus die staat te wachten tot de rafters naar dat punt zijn afgezakt. Het is echt een prachtig gebied. 

Op een gegeven moment komen we door McCall. Duidelijk een toeristisch dorp maar wat wil je. Het ligt aan een prachtig meer en volgens mij kun je er in de winter ook van alles doen dus het zal jaar rond populair zijn. Het is dat het pas 11 uur is anders waren we hier vast gestopt voor de nacht. Nu stoppen we alleen bij de christmas shoppe, een winkel waar ze (je verwacht het niet) kerstspullen verkopen. Het zit achterin een mega druk restaurant. Het is duidelijk hoogseizoen want op deze donderdagochtend zit het stampend vol en staan er mensen te wachten. Wij duiken gelijk de winkel in waar speurhond Jan goede zaken doet, hij vindt in het leerwinkeltje dat er ook zit een mooie portemonnee. We zijn beide op zoek naar een nieuwe portemonnee. Handzaam, met veel vakjes voor kaarten en een vakje voor klein geld. Dat blijkt nog lastig te zijn. Nu eindelijk succes, maar helaas ligt er maar 1 van dat soort. Balen. Als ik bij de mevrouw van de winkel vraag of er misschien nog meer van zijn blijkt zij net op te zoek te zijn naar die portemonnee want ze heeft een paar nieuwe binnen en ze wil de prijs er van nakijken. Komt dat even uit, nu kan ik uit dat stapeltje een mooie rode pakken. Tevreden lopen we met onze aankoop naar het kerstdeel waar we drie versieringen voor onze Heijman chaos boom uitzoeken (we hebben nu een groot huis dus straks grote boom en die moet wel vol he). Na dit intermezzo rijden we weer verder. 

Na een hele tijd komen we in Boise aan (poh had ik al gezegd dat Idaho groot is? je weet het wel maar dan nog verkijk je je er op hoe veel tijd je aan het rijden bent). Daar gaan we eerst maar eens lunchen bij een typische diner. Helemaal volgens protocol met wat oudere dames in de bediening die de stamgasten begroeten met ‘hello hon’. Erg gezellig en ze koken nog lekker ook (nou ja de jongens in de keuken), mijn burger is prima net zoals Jan’s aardappelschotel. Uitgegeten rijden we naar het centrum van de stad. Boise is namelijk de hoofdstad van Idaho en dat betekent dat ik het capitool op de foto moet zetten. We rijden om het gebouw heen zodat ik van verschillende kanten een plaatje kan schieten. Daarna gaan we op zoek naar de snelweg naar Twin Falls, ons doel voor vandaag. 

Daar aangekomen regel ik een kamer bij de Holiday Inn express. Voor het eten rijden we een rondje door de stad inclusief de downtown area. Dat ziet er best leuk uit maar op dit tijdstip is het nagenoeg uitgestorven en we zien er geen leuke restaurants. We komen wel langs het stadspark waar net een optreden is van zo te horen een school marching band. Klinkt leuk maar we hebben honger dus rijden door. Uiteindelijk wordt het Chili’s waar Jan aan de ribbetjes gaat terwijl ik het bij kip houdt waarbij ik hele lekkere rijst krijg. 

Dan nog ff een rondje winkels kijken. Dicks Sporting goods (sporteinkel met een enorme jachtafdeling met geweren, kruisbogen en messen en visgedeelte met ontelbare hengels) en daarna Bed Bath and Beyond (keukenspullen, huishoudtextiel etc) die echt loeiduur is. Poeh hey  wegwezen hier!  Op naar de Walmart waar we wat tshirts kopen (ik heb vooral ouwe shirts meegenomen die niet meer mee terug gaan naar Nederland dus dit zijn de vervangers) en ik ook wat broeken koop want mijn oude broeken zakken van m’n derrière :). Daarna naar de Dutch Bros Coffee company, een drive thru koffiehuis met natuurlijk, gezien de naam, tulpen en molens in het logo. Het is een hippe tent, terwijl we staan te wachten komt er al een jongetje met mobiel naar ons toe om de bestelling op te nemen zo staat het zowat klaar tegen de tijd dat we bij het raam aankomen. De jongelui in de tent staan te swingen op de muziek die behoorlijk hard staat en hebben het zo te zien erg naar hun zin. Grappig. Met koffie en shake gaan we op hotel aan waar we nog wat relaxen en ik nog zwem en bubbel in het hotelbad. Dat bad is trouwens zout ipv chloor. Best lekker! Op tijd slapen, morgen weer een bergrit in de tour!

Boise burgertje
Canyon by night

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.