Dag 5, 21 juli 2015

Dag 5, 21 juli 2015

[Google_Maps_WD id=10 map=6]

Zonnig 21C en 31C

We gaan op weg naar Glacier National Park hebben we gisterenavond besloten. Ik zoek de route uit, niet een rechtstreekse maar een omweg die volgens de kaart een mooie route is. We beginnen met een ontbijt in het hotel dat niet heel veel voorstelt maar ti’s goed genoeg om mee te starten. Veel valt er eigenlijk niet over deze dag te vertellen, we rijden vooral en genieten van de uitzichten. Washington is een prachtige staat met een afwisselend landschap. We rijden door boerenland, door kale bergen, door bergen met dennenbomen en kleine stadjes. In zo’n stadje, Ephrata, eten we bij Wanda’s country cafe onze lunch: een BLT (geroosterd brood met bacon, sla en tomaat) en een cheeseburger. Allebei met hash browns. Het smaakt uitstekend. Bij de tweedehandsboekenwinkel er naast koop ik nog twee pockets (ik kan het niet laten) en dan rijden we weer verder. Grote stukken langs een rivier, prachtig!

Aan het eind van de middag gaan we op zoek naar een hotel maar dat valt tegen. Het eerste hotel waar ik binnen loop is vol, ze belt nog naar het andere hotel in het dorp maar daar hebben ze alleen nog een kamer waarin gerookt mag worden. Die hoef ik niet. We rijden dus maar door. In het volgende dorp zien we op beide hotels een bordje dat ze vol zijn….ok. Dit gaat hem niet worden. We rijden dan maar door naar Spokane, in een grotere stad is altijd wel wat te vinden. Dat klopt ook. Bij de Quality inn hebben ze nog een kamer. Ze noemt een prijs die mij te hoog is maar dan herinner ik me dat ik een coupon heb voor dit hotel dus haal het even uit de auto Scheelt me prompt 30 dollar. Das de moeite! We krijgen een fijne kamer aan de achterkant van het achterste gebouw waardoor we niets van de grote weg voor het hotel horen. Ideaal. Na ons geïnstalleerd te hebben gaan we op zoek naar wat te eten. We rijden de grote we een heel stuk af om te kijken wat er zoal is en besluiten bij Ferraro’s Italiaans restaurant naar binnen te gaan. Ti’s zon typische lokale Italiaan met veelal ouder publiek maar ervaring leert dat het daar meestal prima eten is. En dat klopt ook dit keer weer. We nemen chicken marsala die best lekker is. En we krijgen nog een ijsje van de zaak toe ook nog. Wat wil een mens nog meer?

Onderweg naar het hotel vind Jan vervangende slippers voor zijn huidige leren paar. Die waren wel erg versleten. En we halen nog even een koffie bij de Starbucks voor we gaan relaxen op onze kamer.

Wat fotos’s van vandaag

DSCF2866

DSCF2875  DSCF2877

 

 

 

 

DSCF2871DSCF2885 DSCF2870

2 gedachten over “Dag 5, 21 juli 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.