Dag 3, 19 juli 2015

Dag 3, 19 juli 2015

[Google_Maps_WD id=5 map=4]

Zonnig, 30-33C

na een goede nacht slaap gaan we niet al te laat op pad. Eerst een ontbijtje in het hotel. Valt helemaal niet tegen, er is aardig wat keuze op het buffet. Dan op weg naar Port Townsend. Via een toeristische route rijden we in een heel flink uur naar dit kustplaatsje. In het begin rijden we nog bijna een moederhert met puberkind van de sokken. Gaat gelukkig goed!

In Port Townsend rijden we een stukje rond, bekijken de haven en gaan dan op weg naar dowtown. Het is een typisch kustplaatsje. Een straat met allerhande winkeltjes variërend van artsy dingen, boeken, kookwinkel en souvenirprut. Er hangt een leuk sfeertje. Er is zat volk maar ook weer niet superdruk. Ondertussen is het ook flink warm, zeker 31 graden maar gelukkig een hele droge warmte dus best goed te hebben. Na een rondje langs en door sommige winkels lopen we een eettentje binnen waar we op het terras achter een plaatsje in de schaduw vinden. Met een briesje erbij is het goed uit te houden. Gelukkig maar want de kok heeft het druk dus je moet ongeveer een halfuur op het eten wachten vertelt de mevrouw die ons helpt. Prima, we hebben de tijd. Na dat half uurtje komt ons gehaktbrood dat we samen delen. Erg lekker. Daarna breken we weer op en verlaten het dorp. We gaan via weer een prachtige route naar Sequiem.

In Sequim, “lavendel hoofdstad van Noord-Amerika”, zitten een hoop lavendel boeren en het is de laatste dag van het lavendel festival. Dat komt mooi uit. We rijden een stuk van de route langs de verschillende boerderijen. Bij Jardin du soleil parkeren we en doen een rondje. We lopen langs de velden waar het heerlijk ruikt. Ik had immense paarse velden verwacht maar dat is helemaal niet zo. Het zijn redelijk kleine veldjes. Toch wel heel mooi en leuk om zo tussen de lavendel te lopen. Bovendien staan er een paar tenten waar van alles verkocht wordt. Kleding (alternatief), houtsnijwerk etc. Niet persé ons ding maar grappig om langs te lopen. Ik koop wat lavendel honing, en een stapeltje buisjes met honing in verschillende smaken zoals banaan, aardbei enzo. Das om zo weg te snoepen. Uiteraard koop ik ook een zakje met gedroogde lavendel. En, we halen een heerlijk ijsje. De mijnheer die het maakt is er erg trots op. En terecht, het is heel goed. Niet al te zoet en met zelfgebakken hoorntjes, mjam! We zoeken een rustig hoekje uit om de ijsjes op te eten en gaan dan weer verder. We rijden nog een stukje van de route langs de boeren maar stoppen nergens meer, het zal overal wel ongeveer hetzelfde aanbod zijn. Daarom gaan we maar eens richting huis. Dat dachten blijkbaar meer mensen want het is erg druk op de weg, we komen zelfs in een flinke file terecht. Das wat jammer maar ja. Opvallend is overigens dat we in die file een paar kaduke auto’s langs de weg zien en twee ongelukken. blijkbaar moeilijk dat file rijden. Onderweg zien we de borden staan met de wachttijden voor de ferry naar Seattle, eerst 2 uur en later een bord met 4 uur. Oeff. blij dat we daar niet heen hoeven!

Eenmaal in Silverdale schuiven we binnen bij Hop Jacks waar we op het terras, met uitzicht op het water, een plek vinden. Daar drink ik een Huckleberry lemonade die erg lekker is. Ik ben zoiezo altijd blij in Amerika daar heb je vaak een enorme keuze aan frisdrank zonder prik, in Nederland is dat maar tobben. Naast de limonade en Jans biertje bestellen we fish and chips en BBQ Mac and cheese. Het smaakt allemaal lekker.

Daarna terug naar het hotel. lekker relaxen, eens bedenken waar we morgen heenrijden en de koffers klaarmaken voor de reis.

 

3 gedachten over “Dag 3, 19 juli 2015

  1. Heh, ik dacht: “Toch even kijken, misschien staat de volgende dag er al…” En ja hoor!
    Leuk om zo mee te reizen — ga vooral zo door! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.