Dag 2, 18 juli 2015

Dag 2, 18 juli 2015

[Google_Maps_WD id=3 map=3]Zonnig, 31C

vandaag is vooral ‘gepland’ als bijkomdagje. We komen dan ook rustig op tempo na een kort nachtje voor mij (leve de jetlag) en een best wel aardige nacht voor Jan (leg het in een bed en het slaapt). Het is overigens een fijn bed, wel heel hoog, ik moet er zowat met een aanloopje inspringen maar het voordeel daarvan is dat je ’s ochtends gelijk staat als je d’r uitkomt. 

We beginnen de dag met een rondje rijden op zoek naar een ontbijt. We kunnen ontbijten in het hotel maar vandaag willen we eigenlijk een restaurantontbijt. en al rijdende bedenken we dat we dat eigenlijk bij Denny’s willen. Nou kun je natuurlijk online opzoeken of en waar d’r een zit maar das ons te veel moeite dus we gaan op pad. Ik weet wel een weg te vinden waar allerhande winkels aan zitten waar zomaar een Denny’s kan zitten. Helaas, daar zit hij niet. Ondertussen bekijken we even downtown Bremerton waar we vanmiddag moeten zijn en rijden wat verkeerd waardoor we door een prachtige wijk langs het water rijden, poeh wat een straf!

Dan gaan we maar weer richting ons eigen dorp met het voornemen dan maar bij het eerste de beste ontbijtrestaurant aan te leggen. En verdomd…. das de Denny’s :). We smullen van een Human Torch en Invisible woman slam voor we weer verder gaan.

Volgende doel is de Target (soort V&D, Gamma, en AH Xl in   een) waar we batterijen voor de camera, een zonnebrilklep voor mij, een boek (tja) en nog wat frutsels kopen. Daarna rijden we nog even naar de Best Buy (Mediamarkt achtig) en dan terug naar het hotel om een uurtje te liggen voor we weer op pad gaan.

Na een uurtje gaan we weer op Mt. Rainierweg naar Bremerton waar we de auto bij de haven parkeren en op zoek gaan naar de startplaats van onze boottocht naar Tillicum Village. Dat is snel genoeg gevonden en na een korte wacht kunnen we aan boord. De boot brengt ons over de Puget Sound in een flink half uur naar een eiland tegenover Seattle. Op dit eiland woont van oudsher een Native Americans stam waar in de tijd dat de kolonisten kwamen Chief Seattle het hoofd was. De tocht is prachtig. Op een gegeven moment komt ook Mt. Rainier in beeld en later verschijnt de skyline van Seattle. Het is echt genieten.

 

Welkom!Na aankomst op het eiland krijgen we een kop claims aangeboden, een soort mosselen. Erg lekker. De schelpen kan je op de grond gooien en vertrappen er ligt al een heel schelpenpad. Daarna lopen we door het gebouw (een longhouse, prachig houten gebouw). Er is (uiteraard) een souvenirwinkel maar belangrijker is dat je de vuurplaats ziet waar ze hele zalmen aan het garen zijn. Want dat hoort ook bij de tour, een maaltijd met oa zalm. Het is een ongelofelijk massaal iets want naast ons bootje met een man of 20 is ook een grote boot uit Seattle aangekomen met een paar honderd man. In een enorme zaal Hoop zalmkrijgen we ons plekje gewezen en mogen dan door naar het buffet waar van alles lekkers klaar staat. Het gaat ontzettend efficiënt want er zijn 6 lange tafels waar aan beide kanten mensen langs kunnen om op te scheppen. Er ligt van alles heerlijks zoals wilde en witte rijst, stoofvlees, fruitsalade en heel lekker brood (ook te koop in de souvenirwinkel). En dus de zalmen die net nog bij het vuur stonden. We scheppen ons bord vol en keren terug naar de tafel waar we al snel buren krijgen die wel in zijn voor een praatje. Zo smullen we van al het lekkers terwijl we gezellig wat kletsen. Het eten is erg lekker al hadden we de zalm wat rokeriger verwacht.

Na het eten gaat het licht uit en begint deel 2 van het programma, een vertelling en demonstratie over de geschiedenis en danstradities van de native americans uit deze regio. Het is erg interessant en mooi.

Na de maaltijd hebben we nog even om wat rond te lopen voor we weer bij de boot verwacht worden. We kopen een mooie houten vis voor in de kerstboom en gaan dan rustig op een bankje genieten van het uitzicht tot we naar de boot lopen voor de terugreis.

De reis terug vaart onze kapitein nog wat anders zodat we langs een zeeleeuw komen die op een boei van het zonnetje ligt te genieten, erg grappig. Lekker zonnen

Wij zitten grotendeels wat te suffen en na te genieten op een bankje (hallo jetlag!).

Eenmaal terug in Bremerton hobbelen we naar de auto en gaan op huis aan. Onderweg doen we nog boekenwinkel Barnes & Noble aan (we kopen maar twee boeken!) waar we koffie scoren bij de Starbucks die we meenemen. Thuis rommelen we nog heel even maar om 22.30 crash ik volledig en ga slapen.

2 gedachten over “Dag 2, 18 juli 2015

  1. Ik kom net terug van Disney. Heb daar een hangertje met Mickey en minnie die op cadeautjes zitten gekocht. Yep, voor in de kerstboom! Euhhh jij koopt een vis voor in de kerstboom?????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.