Chicago – Los Angeles 2016

Chicago – Los Angeles 2016

Ok, we gaan dit jaar weer naar Amerika, dat stond wel vast. Maar waarheen? We waren zo wat aan het denken en regelmatig op de kaart van de USA die tegenover onze eettafel hangt aan het kijken tijdens het eten. Een aantal routes passeerden de revue, langs de Mississippi rivier, de 1 langs de oostkust rijden (van Maine tot Miami, of andersom), rondje met muziek in Tennessee. Enfin, we zaten dus nog wat in de denktank maar wel duidelijk aan de oostelijke kant van de US (want vorig jaar waren we in het Westen).

Toen kondigde Coldplay een tour aan. En greep ik gigantisch mis voor kaartjes in Amsterdam (ongelofelijke prudtsite hebben ze toch bij ticketmaster maar dat dan terzijde). Ik ging eens kijken en verdorie… in augustus tourden ze door de US. Aha! Poging 2 dus.  Op de dag van de presale zat ik startklaar om 10 uur oostkust tijd om tickets voor Philadelphia te scoren…. en greep mis. Gloeiende gloeiende. Drie uur later ging Los Angeles in de verkoop en zat ik weer klaar en greep ik weer mis. Nondeju! Een week later ging de algemene verkoop van start en zat ik weer klaar. Eerst Philadelphia… en natuurlijk greep ik weer mis. Sjonge jonge, nou worrik er narrig van. Laatste poging 3 uur later. Los Angeles. En… ik had 2 tickets te pakken. In de nosebleeds (dat zijn de hoogste rijen in een stadium, zo hoog dat je neus van de ijle lucht gaat bloeden, hey ik verzin het niet, zo noemen ze het echt, en ja, overdrijven is ook een vak). Helemaal happy de peppy. Ut gaat een geweldig eind klunen worden om op onze plaatsen te komen vrees ik maar soit. Coldplay live is cool (we zagen ze al eens in Antwerpen) en we gaan het Rose Bowl stadium in het echt zien en meemaken. En das ook wel heel ernstig gaaf. Het is een zeer bekend stadion in de VS voornamelijk vanwege de Rose Bowl game, een wedstrijd tussen twee universiteits football teams op nieuwjaarsdag.

Dus we moeten op 21 augustus in Los Angeles zijn. Dat weten we. Nu nog een vakantie er omheen verzinnen. Ik dook nu officieel het internet op om te kijken naar vliegtickets van en naar ergens in het westen. Maar ondertussen zaten we ook met zn tweetjes stiekum te kijken op die kaart bij de tafel en de mooie route van Chicago naar LA, ook wel bekend als route 66.  Die hebben we een paar jaar geleden gereden maar toen was het zo ongelofelijk heet dat het niet grappig was. We zijn toen eigenlijk met een noodgang het land doorgekard en waren al met ruim een week in Californië waar het aan de kust goed uit te houden was. Zouden we nog eens…. Daarom nam ik die optie ook maar op in mn vliegtickets zoekactie. En had op een gegeven moment beet. Best net geprijsde tickest van Dusseldorf via Atlanta naar Chicago en dan vier weken later van Los Angeles via Atlanta weer terug naar Dusseldorf. Ff overlegd en toen op de knop gedrukt. Die waren binnen. Het is via een online reisbureau geboekt bij KLM/Delta en gelukkig zag ik de tickets gelijk in onze Flying Blue accounts terug. Das mooi, kan ik stoelen vastleggen, rolstoel regelen en meer van dat soort dingen zonder dat ik het bureau nog nodig heb.

Dan op zoek naar een auto. Wat speurwerk levert op dat ik het goedkoopst uit ben bij Hertz. Prima, ik huur daar graag want ik krijg zonder gedoe een auto mee. Ok, das ook fix. Next. Hotel bij de luchthaven in Duitsland. Lekker avond van te voren op je gemakje gaan in plaats van midden in de nacht daarheen moeten rijden. Ik boek een hotel die op het vliegveld zit, niet al te duur en natuurlijk buitengewoon praktisch. Dan nog een hotel in Chicago voor de eerste twee nachten waarbij ik uiteindelijk kies voor een hotel in een (verre) buitenwijk. Scheelt een hoop geld en we gaan niet uitgebreid de stad in dus daar hoeven we niet voor in het dure centrum te gaan zitten. Daarnaast zien we dat de Chicago Cubs thuisspelen als wij er zijn dus scoren we ook kaartjes voor de middagwedstrijd op de dag na aankomst. Lekker bijkomen van de jetlag bij een wedstrijdje, moet goedkomen. Verder regel ik ook nog een hotel voor twee nachten in de buurt van de Rose Bowl maar dat is het voorlopig wel even. We weten eigenlijk nog niet zeker welke route we precies gaan doen dus dat maakt het lastig om hotels te boeken. We gaan waarschijnlijk route 66 als een leidraad aanhouden maar meer ook niet. Afwijkingen zijn zeer wel mogelijk.

Zo, voor nu is het dan echt ff geregeld voor zover we het willen regelen. We houden natuurlijk wel in de gaten wie er allemaal aan het touren is in Amerika kwa muziek en als het zo uitkomt pakken we nog wel een concertje mee.

As of now…. nog 42 dagen voor ik kan inchecken (zegt mijn Delta app).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.