Dag 18, 19 augustus 2016

Dag 18, 19 augustus 2016

We beginnen maar weer eens met een ontbijtje bij Denny’s. Eén keer per vakantie wil ik het Lumberjack slam eten, das een giga ontbijt met eitjes, spek, ham, hashbrown, pannenkoekjes en toast. Achterlijk veel dus maar alle onderdelen zijn zo lekker. Ik eet lang niet alles op, meer een helftje van alles, ik zou willen dat je dit in een eigen gekozen portie zou kunnen nemen maar ja. Daar doen ze niet aan, toch Jan eens overhalen te delen. 

Enfin, wij gaan na het ontbijt richting Los Angeles rijden. We zoeken een toeristisch route waarbij we de bosbranden vermijden. Onderweg zien we opeens een hoop verschillende vliegtuig geparkeerd staan, ik vermoed achteraf dat het Mojave Airport is. Misschien een volgende keer een bezoekje waard. Nu rijden we door en duiken weer de bergen in. We zien dat een andere route inderdaad afgesloten is ivm de branden maar gelukkig niet de door ons gekozen weg. Dwars door de bergen gaan we over de 2, een relatief kleine weg. Tis weer een mooie route zo. Aan de andere kant van de bergen zien we Los Angeles liggen. Mooi zicht zo!

We rijden eerst door Pasadena en langs de Rose Bowl waar we zondag moeten zijn. Hebben we dat ook gelijk gezien. Dan rijden we binnendoor naar ons hotel in La Puente, de  Comfort Suites.  Dit voorstadje ligt aan de oostkant van LA en heb ik gekozen omdat het een betaalbare uitvalbasis is voor de geplande activiteiten van dit weekend. Na onze spullen op de keurige en grote kamer te hebben gelegd gaan we weer op pad. Ik neem het stuur over van Jan en we gaan op weg naar Hollywood. Normaal vermijden we snelwegen maar nu ik rij en navigeer pak ik de makkelijke weg. Ik hoef zo alleen het wegnummer en de windrichting te onthouden. Dat moet me nog net lukken. En inderdaad, in 1 streep rij ik naar Amoeba music (hier en daar opgehouden door het drukke verkeer, hey dit is LA 6 banen dezelfde kant op en helemaal vol dus…. maar rustig blijven kijken. beetje middelste baan aanhouden tot je er af moet en je hebt nergens last van). Amoeba stond op Jans verlanglijstje. Het is een enorme zaak waar ze cd’s, platen, dvd’s en zelfs casettebandjes verkopen. Jan is helemaal blij!

Ik struin een rondje door de zaak (en vind een plaat met speeches van John F Kennedy die ik Jan’s mand drop) en ga dan rustig bij de boeken (ja, verkopen ze ook al) zitten lezen. Na een hele tijd komt Jan aanzetten. Hij glimt helemaal en heeft een hele stapel platen gescoord. Hoop tweedehandsjes voor een 1 of 2 dollar per stuk overigens dus we gaan niet helemaa failliet :).

Nu we toch in Hollywood zijn rijden we natuurlijk ook even over Hollywood Boulevard waar de beroemde sterren liggen. We cruisen op ons gemakje over de boulevard waar het een drukte van belang is. Vooral rondom het Chinese Theatre waar een hoop nep supermannennen zo staan waar je mee op de foto kan. Wij geloven het eigenlijk wel. Leuk om langs te rijden maar das het wel. We gaan eens op hotel aan. Alleen laten mijn navigatieskills me even in de steek en neem ik de verkeerde windrichting. Whoops. Terug is niet echt optie want daar staat het vast. Ik weet wel waar ons hotel ongeveer ligt dus ik navigeer die kant op. Na een tijdje ga ik de snelweg even af om te kijken hoe verder en dan kunnen we weer. We besluiten ook gelijk om onderweg te eten. Eenmaal weer op de goede snelweg kiezen we op een gegeven moment op goed geluk een afslag waar we denken dat we een restaurant kunnen vinden. En krijg nou wat, op de borden zie ik opeens de bekende kleuren van TGI Fridays. Ha das een leuk restaurant met lekker eten, daar gaan we heen! Ondanks het feit dat het al tegen tienen loopt is het er hartstikke druk dus we moeten even wachten. gelukkig maar 10 minuutjes of zo dus dat valt mee. Ik neem een biefstukje met Jack Daniels saus en Jan gaat voor de kip met Jack Daniels. Heerlijk!  Toe delen we de red velvet cake die ook meer dan niet verkeerd is. En dan, op naar het hotel!

foto’s van vandaag staan hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.