Dag 9, 10 augustus 2016

Dag 9, 10 augustus 2016

We starten maar weer eens met een ontbijt in het hotel en gaan dan op pad. Iets gaat niet helemaal goed bij de navigatie waardoor we van de route afraken Geen paniek. Ik pak de kaart er eens bij en bedenk een alternatieve route. We maken hierbij dankbaar gebruik van een handigheidje in de auto, die geeft namelijk aan in welke windrichting we rijden. Zo rijden we al snel door echte diepe binnenlanden maar het is hartstikke prachtig!

Na een tijdje zitten we weer op route 66 en tuffen op ons gemak westwaarts. Onderweg stoppen we nog even bij een rest area waar ze wat leuke tinnen uithangborden hebben hangen. Aardig. En we stoppen oa even voor een foto van een enorm kruis met daar onder de kruisweg. In het midden van niks (nou ja, naast de snelweg). Ik zeg alleen maar… juist.


Halfweg de middag  tijden we Amarillo in. Vorige keer dat we hier waren was het loeidruk en konden we met moeite een kamer vinden. Maar dat was een vrijdag dus nu op een dinsdag zal het wel meevallen. Toch? Nou nee dus. Weer hartstikke druk. Ik probeer het bij een paar hotels maar tis of uitverkocht of belachelijk duur. Uiteindelijk komen we terecht bij een Days Inn die betaalbaar is. We zijn verwende kinders want tis ons eigenlijk niet chicque genoeg. Althans, chicque. Het is een beetje een net niet hotel. Maar goed. Bed is goed en het is best schoon dus het voldoet.

Wij gaan redelijk snel weer op pad. Honger!  Maar das logisch, we hebben de lunch overgeslagen. We rijden naar Saltgrass Steakhouse waar we nog voor 18.00 binnenlopen. Dat blijkt handig te zijn want dan kun je gebruik maken van het early bird menu en dat is best voordelig. Zo nemen we nu een mooie biefstuk die anders 7 dollar duurder zou zijn. Hij ís echt heerlijk met z’n peperkorrels en cognacsaus. Toe nemen we samen een stuk cheesecake, óók al zo lekker.

Tweede voordeel van vroeg eten is dat we om 19.00 weer buitenstaan, keurig op tijd om een paar 100 meter verder de bioscoop in te rollen waar we de 19.15 voorstelling van Jason Bourn gaan kijken. Met een teil cola zero uiteraard. De film is aardig maar meer ook echt niet. Jammer. Hij leek zo leuk. Oh Well, we waren een avond van de straat :).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.