Dag 13, 14 augustus 2016

Dag 13, 14 augustus 2016

Vandaag een lange maar mooie rijdag. We scoren wat ontbijt in ons hotel, dat is, ik pik wat dingetjes en neem die mee naar de auto, onder andere een kom verse meloenschijven. Lekker! Ti’s maar goed dat we op tijd weg zijn want we rijden ergens verkeerd, allebei de aankondiging van een afslag gemist. We komen d’r achter als ik de afstand aangegeven zie staan naar Gallup en das onlogisch. Whoops. We kunnen 50 mijl of zo terugrijden. Eenmaal terug op de route gaat het voorspoedig en rond het middaguur zijn we in Mexican Hat. Een dorp van drie man en een paardenkop, en een benzinestation en een hotel. Bij het benzinestation halen we wat te snacken (onder andere een buttercake wat kwa naam en uiterlijk doet denken aan boterkoek maar het blijkt veeeeeels te zoet te zijn) en houden we een plaspauze maar we gaan snel door. Eerst maar eens de naamgever van het dorp op de foto zetten. Het is toch precies een sombrero?

Dan rijden we door naar Monument Valley. Om de een of andere reden heb ik die steeds gemist als ik in de buurt was dus dat maken we nu goed. Ik heb gelezen dat de truc is dat je het vanuit het noorden (Utah) naar toe rijdt. Dan heb je bij mile marker 13 het punt waarvandaan je de beroemde foto kan maken van een lange weg met op de achtergrond de rotsen van Monument Valley. Dat punt is niet moeilijk te missen, d’r staan allemaal mensen op de weg. Ik niet te lui ga er natuurlijk met m’n camera tussenstaan. Hangt ook een gezellig sfeertje moet ik zeggen. Alleen die weg zonder auto’s er op krijgen gaat hem niet worden. Nah ja. Maakt niet uit. Na natuurlijk ook een selfie genomen te hebben stap ik weer in en kunnen we door. Het is er prachtig zo met die machtige rode rotsen die opeens opdoemen. Ik fotografeer dan ook druk door. 


We rijden er vandaag alleen langs maar nemen ons voor nog een keer terug te komen en dan de jeep tour te doen waarmee je dieper het park in gaat. Heeft Jan al eens gedaan en vond hij erg leuk. Maar dit is een mooi voorproefje. Na monument Valley neem ik het stuur over voor de laatste paar uur. We hebben een hotel in Kanab. Dat is nog best een eindje rijden maar dichterbij was er niks (betaalbaars) meer te krijgen. Hoewel misschien wat minder spectaculair blijft de omgeving erg mooi. 

Aan het eind van de middag komen we aan in Kanab, een leuk (toeristisch) plaatsje. Onze Comfort Suites zijn zo gevonden, maar das niet zo moeilijk in zon dorp als dit. Alles ligt feitelijk aan de hoofdweg. Na het inchecken brengen we onze spullen naar de kamer en gaan dan al vlot weer pad om wat te eten. Schuin tegenover ons zit het Rocking V café waar we binnenstappen. Het is er loei duur. We kunnen of anderhalf uur wachten of ophet terras voor het café gaan zitten. Dat laatste doen we dan maar al is het nog wat aan de warme kant. De Rocking V blijkt een leuk restaurantje te zijn met niet helemaal je standaard keuken, althans voor Amerika. We beginnen met het delen van een tomaten-mozzarella-basilicum salade met heel goede balsamicoazijn en olijfolie. Mjam. Bij ons hoofdgerecht mogen we ook een soep uitkiezen maar dat geloven we wel met deze hitte. Jan neemt de daghap (meatloaf) en ik de deep dish vegetable enchilada. Allerlei groenten in maistortillas met een koriander en limoen saus. Heeeeeel lekker! En omdat het zo lekker is, de porties niet te achterlijk groot, we niet gelunched hebben en omdat het uh een dag van de week is die eindigt op dag nemen we ook nog ieder een eigen toetje. Jan de crème brulee en ik de key lime pie. Moet ik nog zeggen dat dat ook lekker was?


Tijdens het eten kijken we trouwens eens aan hoe onze buren op het terras zitten te mutsen. Het zijn Duitsers die dus nauwelijks een woord Engels spreken. De spraakverwarringen stapelen zich op. Al moet ik zeggen dat het uiteindelijk wel steeds goedkomt. Ze snappen het systeem hier ook niet helemaal. Na het toetje krijgen ze de rekening, hij stopt geld in het mapje en weet duidelijk te maken dat ze rest mogen houden. Maar dan bestelt hij nog een wijn. Met de wijn komt het mapje weer terug met een nieuwe rekening en al zijn geld er nog in. Je ziet hem kijken en proberen uit te vogelen wat er mis gaat. Tja, tip, hier werkt het zo dat ze op een gegeven moment de rekening opmaken en als je dan nog wat bestelt dan krijg je gewoon een aangepaste rekening. Maar je rekent het eigenlijk nooit in twee delen af. Zoiezo zijn ze heel Europees bezig want ze maken er een gezellig avondje tafelen van en blijven lang plakken. Geen probleem, ze worden niet weggekeken hoor. Wij blijven niet al te lang plakken en lopen nog een rondje door de straat voor we weer terug maar het hotel gaan. Als we langs het café lopen zien we dat onze tafel al weer bezet is. Ze boeren goed die jongens :).  Wij kijken nog wat tv (fox news onder andere, een nieuwszender die zeer op de hand van Trump is, interessante tv) en gaan dan slapen. Morgen zetten we koers naar Vegas!
Meer foto’s staan hier.

Eén gedachte over “ Dag 13, 14 augustus 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.