Dag 11, 12 augustus 2016

Dag 11, 12 augustus 2016

We hebben weer een rustdag vandaag. Gewoon lekker aankeutelen! We komen rustig op tempo op onze kamer. Ik heb even snel wat hotelontbijt gescoord in alle vroegte dus we kunnen ff vooruit. We prutsen een beetje op de iPads terwijl op de MacBook NPO 1 aanstaat en we zo dus live de Nederlanders kunnen volgen. Op de Amerikaanse tv worden niet persé onze sporten uitgezonden namelijk. Maar leve de VPN, zo kunnen we de NOS wijs maken dat we heus in Nederland zijn. 

In de loop van de ochtend rijden we naar het centrum van Santa Fe. We beginnen bij een platenzaak maar dat blijkt maar een iniminitent te zijn dus daar is Jan zo uitgekeken. Door naar het centrale plein. Vlakbij vinden we een plekje voor de auto dus dat is mooi. Eerste doel is lunch Vlakbij de auto zien we een Frans café maar we besluiten eerst een rondje te lopen, kijken wat er nog meer is. Behalve een Mexicaans restaurantje komen we aan deze kant niets tegen dus gaan we bij het Franse café binnen. Vaak is het dan de Amerikaanse interpretatie van Frans maar ik moet zeggen dat deze lui aardig in de richting zitten. Jans stokbroodje met pâté is prima in orde en mijn crêpe met ratatouille is misschien kwa combinatie niet erg Frans maar kwa smaken wel. Ok, onze ijskoffies zijn dan weer Amerikaans maar onze gebakjes weer erg Frans. En hun macarons zijn ook heerlijk. Grappig is ook hun brood in de vorm van een dier.

Na onze lunch lopen we naar het plein waar we even gaan zitten kijken naar een groep dansers die bezig is. Het is half in de 20 kwa temperatuur dus lekker weer om even buiten te zijn. Na een tijdje lopen we weer door. We bekijken wat winkeltjes en lopen langs een trits mensen die native american sieraden verkopen. Wel mooi allemaal maar niet helemaal ons ding. Dan gaan we een kerstwinkel in waar we twee ornamenten voor onze kerstboom vinden. Eentje blijkt net nieuw in het assortiment: een kerstbal in de vorm van een luchtballon. Erg koel. En Jan vindt een leuke bizon om onze collectie beesten in de boom aan te vullen (en we moeten eens een flatcoat versiering vinden). Met onze aankopen  lopen we weer rustig terug naar de auto en gaan eens op hotel aan. Ik moet van Jan gaan rusten want loop te zwabberen op m’n benen. Hmmph. Ik wil eigenlijk nog van alles doen.

Aan het eind van de middag gaan we weer op pad. Eerst even naar de Jiffy Lube. De auto geeft aan dat de olie vervangen moet worden, nu kunnen we wel ergens de auto gaan ruilen maar das gedoe. Moet al onze meuk er uit. Dit is makkelijker. We rijden het terrein op, de auto wordt overgenomen, ze doen hun ding en 20 minuten later stappen we weer in. Huppetee. Makkelijk zat. Rekening dienen we straks in bij National, das geen probleem.

Na nog wat winkels landen we uiteindelijk bij Blue Corn Café voor het avondeten. We gaan lekker op het terras zitten en bestellen ribs & chicken (Jan) en carne adovada (zacht gegaard varkensvlees in een rode chili, ik). Mijn vlees is pittig maar heerlijk, Jans eten is ook lekker waarbij de coleslaw er uitspringt. Ik denk dat ze er limoen doorheen  gedaan hebben. Man wat lekker. Na het eten lopen we naar een Baskin Robbins voor een ijsje, ik neem, wijs geworden, een kinderijsje met mint chocolate chip ijs (denk maar aan after eight) en das precies goed genoeg voor mij. Met onze ijsjes gaan we op hotel aan. Nog ff wat olympische spelen kijken.

3 gedachten over “Dag 11, 12 augustus 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.