Dag 8, 9 augustus 2016

Dag 8, 9 augustus 2016

we beginnen met een ontbijt in het hotel, niks mis mee al is het standaard. Dan gaan we op pad. We rijden even een rondje door downtown Tulsa en verlaten dan via de 66 de stad. 

Vandaag volgen we trouw route 66. Onderweg spotten we aan de hand van ons boekje allerlei bezienswaardigheden. Het valt op dat de schrijver allerlei dingen groots aanhaalt wat wij maar matig interessant vinden. Hij is echt verzot op de route en de eigenaardigheidjes, wij duidelijk wat minder :). Desalniettemin is het leuk maar we gaan er redelijk vlot langs.

Tegen het middaguur komen we aan in Arcadia bij Pops, een tankstation / restaurant / frisdrankwinkel. Pops is al van verre te herkennen aan een enorme frisdrankfles die er voor staat.

De vorige keer hebben we hier 6 flesjes drinken gekocht waarvan de etiketten ons aanspraken. Dat gaan we dit jaar weer doen!  Maar eerst lunch. Het is nog niet loeidruk dus krijgen we gelijk een tafeltje. We nemen allebei een burger die heel goed te pruimen is. Daarna struinen we door de zaak en kopen weer 6 flesjes rariteiten en bij de kassa komen we flesjes met Hillary C en Donald T tegen. Die moeten ook mee natuurlijk!

Ok met onze drankvoorraad aangevuld kunnen we weer verder. Door de binnenlanden en door leuke en trieste stadjes gaat het verder. We slingeren helaas weer veel om een snelweg heen, dat is toch eigenlijk stiekem wat minder. We zitten liever in wat verlatener gebied wat dat betreft. Aan het eind van de middag leggen we aan in het dorp Clinton, Oklahoma. We kiezen er voor de LaQuinta wat een net hotel met een fijne kamer blijkt te zijn. Het is verder een desolaat dorp. D’r staat een klut hotels voor de voorbijgangers maar verder lijkt er weinig te beleven. Ook kwa restaurants is het aanbod maar matig dus we ‘kiezen’ voor Montana Mike’s steakhouse waarbij we allebei de chopper steak nemen, een soort van tartaar met daarop champignons en kaas. Best lekker (hoewel vet) en veel te veel. We hadden gemakkelijk een portie kunnen delen en waren dan nog niet tekort gekomen. Enfin dat blijft wel eens een ding hier in de USA. We gaan via de Kmart waar Jan een stapel blousen scoort op hotel aan. Lekker slapen!

Nog meer foto’s staan hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.