Dag 5, 6 augustus 2016

Dag 5, 6 augustus 2016

Niet al te laat verlaten we het hotel. Eerste doel is ontbijt. We rijden al snel langs Perkins, een restaurant/bakery. ah das prima. Het ontbij ook. Jan neemt ham met ei en natuurlijk iets aardappelerigs. Ik hou het bij een wafel. 

Na het ontbijt gaan we op pad naar ons eerste doel van vandaag, de bridges van Madison county. Dit zijn covered bridges (bruggen met een dak om het duurdere hout van de weg te beschermen tegen de elementen) die bekend zijn van een boek en de verfilming daarvan. We beginnen bij de plaatselijke VVV om een kaartje te halen. Het kantoortje blijkt aan een mooi plein te liggen waar een mooi courthouse staat én waar nu een boerenmarktje staat. We lopen daar eventjes langs om te zien wat ze zoal hebben (groentes, zeep, honing en koekjes) en halen dan het kaartje bij de VVV. Daarmee in de hand rijden we naar de eerste van 6 bruggen. Tis een aardige brug maar niet spectaculair mooi eigenlijk. Ik neem natuurlijk wel de nodige foto’s :).


Dan rijden we weer verder. Op naar de volgende. Althans. Die ligt eigenlijk uit de gooi. Hmm. Zo bijzonder was de eerste niet. Hmmm. Weet je. We gaan gewoon de brug doen die op onze route ligt. De rest slaan we over. Mooi plan, alleen missen we de afslag voor die brug. Uhm juist. Weet je. Laat maar. We rijden dus door de binnenlanden van Iowa verder. Het is een mooie landelijke route. Ellenlange, kaarsrechte wegen met (mais)velden links en rechts van ons. Sommige mensen zullen het doodsaai vinden maar wij genieten. We rijden vervolgens onze volgende staat binnen, Missouri. Hier gaan we op jacht naar Huff Creek. Wij hebben onze hond zo genoemd (ze komt uit Frankrijk en alle hondjes uit haar jaar kregen daar een naam dit begint met een H dus kozen wij een Amerikaans watertje uit dat met een H begon). Er zijn meerdere Huff Creeks in Amerika maar deze lag op de route, misschien volgen de andere ook nog wel.
Diep in de achterlanden van Missouri, waar je zelfs alleen nog maar gravelwegen   hebt vinden we het kreekje. Helaas zonder naambord maar we maken natuurlijk wel een foto van het watertje :).

Dan zetten we koers naar Kansas City, of liever Lees Summit, een voorstadje van KC. Daar heb ik het Hampton Inn geboekt voor vanavond. Na ingecheckt te hebben gaan we even chillen op de kamer en bekijk ik waar we gaan eten. Ik kom uit op een Mexicaans restaurant, Teds café Escondido. Het is er gillend druk maar we kunnen plaatsnemen aan de bar. Eigenlijk best leuk om de barman aan het werk te zien. We bestellen de fajitas met steak (de kipfajitas worden in pinda-olie gebakken. das niet goed voor mij :)). We krijgen bovendien al snel een bak tortillaships met salsa en kaassaus om in te dippen. Hmmm. Lekker!  Dan komen de fajitas. Blijkt dat we per ongeluk een single portie hebben genomen. Geen probleem, we delen het lekker en laten nog een portie aanrukken want het is echt heerlijk. De tortilla’s duidelijk zelf gemaakt en het vlees is botermals en lekker. Oh man wat een feest.

Ondertussen kijken we naar de drukte om ons heen en hoe de bediening zich de benen uit het lijf lopen. Wat ook opvalt is de gekleurde t-shirts per taakgroep. Doet ons heel erg denken aan een Mexicaans Restaurant vlakbij Oklahoma City waar we een paar jaar terug waren. Dat ging daar precies zo en het eten was er ook al zo lekker. En het grappige is, later zie ik dat het dezelfde keten is. Dat verklaart een hoop :). Enfin, het was echt zalig. Helemaal voldaan gaan we dan ook weg. Via een platenzaak en een walmart rijden we naar het hotel. Vlakbij halen we nog ff lekkere koffie bij de Starbucks en dan kunnen we echt gaan chillen. Beetje jammer is wel dat de lift in het hotel kaduuk is. Moeten we zomaar traplopen. Gelukkig maar naar de derde verdieping (Amerikaanse variant, wij zouden het de tweede verdieping noemen).

foto’s van vandaag staan hier

4 gedachten over “Dag 5, 6 augustus 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.