Dag 4, 5 augustus 2016

Dag 4, 5 augustus 2016

We beginnen met een ontbijtje bij Otto’s Place, een leuk restaurantje niet ver bij het Grant huis vandaan. Jans corned beef hash en mijn kaneelwentelteefjes smaken prima en met een mooi levensmotto achter op het mapje met de rekening kunnen we weer op pad. 

Via de US20 rijden we naar de volgende staat, Iowa. In Dubuque, een stadje aan de Mississippi zwaaien we ff van de weg af en doen een rondje door het centrum. Mooie gebouwen, vooral het gebouw dat de rechtbank enzo van deze county (district met eigen bevoegdheden) huist. 

Dan rijden we door naar Fenelon Place Elevator (’s werelds kortste en steilste spoorweg). Het is dus een klein kabelbaantje om de berg op te komen. Vroeger voor bewoners van de berg nu vooral voor toeristen. We klimmen in een karretje en trekken aan de bel om aan te geven dat we naar boven willen. De operator bovenaan belt terug om aan te geven dat we gaan vertrekken en daar gaan we. Rustigjes hobbelt het omhoog. Boven betalen we, genieten van het uitzicht over Dubuque en de Mississippi en gaan dan weer terug het karretje in en terug naar beneden. Was een leuk uitstapje zo. 

We rijden nog een stukje US20 maar nemen er dan afscheid van. Wij gaan naar het zuiden, op naar Des Moines, de hoofdstad van Iowa. In de route opgenomen omdat we in de buurt zijn en ik het doel heb om alle state capitols op de kiek te zetten. Ik navigeer Jan dus keurig naar het gebouw en neem daar rustig de tijd om het op de foto te zetten. Daarna loop ik ook nog even door een soort van parkje dat er naast ligt en waar een aantal monumenten staan, onder andere om de Iowaanse soldaten te gedenken die om kwamen in de oorlog in Vietnam. 


We rijden vervolgens door het centrum van Des Moines naar een buitenwijk waar ik het hotel voor vandaag heb geboekt. Buitenwijk want downtown was me te duur :). De Hilton Garden Inn is zo gevonden. Daar gaan we even de spullen op onze kamer leggen en bedenken waar we gaan eten. Ondertussen kijken we wat nieuws en zien daar dat Donald Trump vandaag in het congrescentrum van Des Moines is, sterker nog. NU! En wij zijn nota bene zon 200 meter van die locatie vandaan geweest. Man wat hebben we de pest er in dat we dat niet eerder hebben gezien. Dan hadden we geprobeerd kaartjes te krijgen of in ieder geval er langs gereden. Mopper!  

We besluiten dat we bij een beerhaus / sportsbar gaan eten. Kunnen we de opening van de olympische spelen kijken.  We zoeken een mooie tafel uit met zicht op hopen schermen met sport maar helaas, de opening valt voor de bar niet onder sport dus doe hebben ze niet aanstaan. Wel honkbal, trainingskamp van American Football (ontgaat zelfs mij wat daar interessant aan is) en een wedstrijd van het Olympisch vrouwenvoetbal. Ook goed. Bovendien hebben ze prima WiFi waardoor we, via een VPN verbinding zodat de NOS app denkt dat ik in Nederland ben, op de Nederlandse tv de opening kunnen kijken. Ondertussen bestellen we wat hapjes: geroosterde spruitjes (oooooh lekker!!) en gepaneerde kipfilet (ook erg goed, nee geen kipnuggets, das met gemalen kip). Daarna nemen we nog een burger (Jan) en wat taco’s (ik). Het smaakt allemaal prima. Als de atleten opkomen gaan wij op huis aan. Tegen de tijd dat we daar zijn is Nederland nog niet binnen dus dat pakken we nog mooi mee. Twee keer zelfs want in Amerika blijken ze gewacht te hebben op prime time om dan de opening integraal uit te zenden. Juist. Moesten ze in Nederland proberen :)). Dan is het zowat kindertjesbedtijd en doen wij de oogjes toe. 


Foto’s van vandaag vind je hier

2 gedachten over “Dag 4, 5 augustus 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.